Datça’da Bir Havadis Üzerine Tefekkürüm


Datçalı Marko Paşa

Datça’da havadisleriyle bizleri tenvir eden gazeteci Mehmet Erdal’ın dün  Haber ve İnsan ceridesinde yer alan havadisi nazarı dikkatimi celbetti.

Datça sahillerinin Teşkilatı Esasiye kanununa göre ahaliye ve bilcümle canlılara açık olmasını beyan etmekte olan ‘şezlongsuz Datça inisiyatifi’ ismiyle maruf bir camia Kaymakamlığın 1 ay süreyle turizm bakımından bilhassa sahillerde bilcümle eylemleri yasaklama kararına karşı izahatlarını sunmuşlar.

Şöyle kaydetmiş Mehmet Erdal ‘Datça Kaymakamlığı’nın 02 Nisan-02 Mayıs tarihleri arasında bir ay süreyle Datça’nın bazı bölgelerinde basın açıklaması yapılmasını yasaklama kararı üzerine bugün bir basın açıklaması yapan şezlongsuz Datça İnisiyatifi, “Yasaklar sizin, kıyı mücadelemiz bizim, hepimizin, tüm Datçalılarındır. Hukuksuz yasaklamalarınızı tanımıyoruz, kıyı mücadelemize bir kulaç geri atmadan devam edeceğiz. Tüm kıyılar özgürleşene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha tüm kamuoyuna ilan ediyoruz,”

Sunulan izahata müteakiben orada bir başka camia zuhur etmiş.  Şöyle kaydediyor Mehmet Erdal   ‘…yapılan basın açıklamasının bitiminde bu gruptan bazıları basın açıklamasına katılanları yuhalarken, basın açıklamasına destek veren Datçalılar ise bu gruba alkışları ile karşılık verdiler…Basın açıklamasına destek verenleri yuhalayanların da içerisinde bulunduğu grubun bu hareketlerinin aynı zamanda Datça Kaymakamlığı’nın aldığı “yasak” kararına bir destek olduğu da görüldü.’

Bendeniz vak’aya bu havadisler üzerine vakıf oldum. Zira ne o camia ne de öbür camia dertlerini bana arz etmediler. Fekad bu yuh kelimesi zihnimde döndü dolaştı Aşık Mahzuni’nin terennüm ettiği Yuh Yuh türküsünü hatırlattı.

Haydi hep cümlemiz kulak verelim Mahzuni’ye…

Yorum bırakın