Datça’da HDP’ye Destek Ziyaretleri


Aydın Bodur

Halkların Demokratik Partisi il ya da ilçe teşkilatları ile partililere karşı son birkaç yıldır saldırıların ardı arkası kesilmiyor. İktidarı paylaşan AKP ve MHP tarafından başlatılan nefret söylemi içeren sözlü saldırılar,  fiili saldırılara da dönüştü. HDP birçok hukuksuz girişimle adeta çalıştırılamaz hale düşürülüyor. Birçok HDP’li politikacı uzun süren gözaltılarla, yargısız tutuklamalarla “cezalandırılıyor”. Geçen hafta HDP İzmir Konak İlçe Örgütü silahlı saldırıya uğramış, Deniz Poyraz isimli HDP üyesi kadın vahşice öldürülmüştü. Son birkaç gün içinde İstanbul Avcılar’da, Diyarbakır’da, Konya’daki saldırılardan sonra, Marmaris HDP İlçe Örgütü de silahlı saldırganlar tarafından basıldı ve bina silahla tarandı.

Saldırıyla ilgili HDP Muğla İl Eş Başkanı Nihat Gençosman, saldırılar karşısında  “duymayı arzuladığımız şey saldırıyı duyan herkesin görüşünü, tepkisini ifade etmesi. Bu saldırılara engel olacak dirsek temasının güçlendirilmesi gerekiyor. Muğla’daki sol partilerden arkadaşlarımız arıyorlar. Bütün saldırılarda olduğu gibi acılar bizi bir araya getiriyor. Gönlümüzden geçen demokrasi güçleri olarak dayanışmayı güçlendirmektir” diyerek dayanışma çağrısında bulunmuştu. Muğla’daki demokrasi güçleri, bu çağrıyı yanıtlamakta gecikmedi. Birçok siyasi parti ve demokratik kuruluştan sonra en son Marmaris Kent Konseyi de, saldırıya karşı bir basın açıklaması yaparak, saldırıyı kınamıştı.

Datça’da ise Datça Demokrasi Platformu bileşenleri tepkilerini, HDP Datça İlçe Örgütünü ziyaret ederek gösteriyor. 16 Temmuz Cuma günü de HDP’ye destek ziyaretleri devam ediyordu. Türkiye İşçi Parti’lilerle birlikte, Muğla Çevre Platformu Datça Meclisinden kalabalık bir gönüllü topluluğu da destek için HDP Datça İlçe Örgütünü ziyaret etti. MUÇEP’liler, ziyaretleri sırasında “Muğla Çevre Platformunun çalışmalarında birçok defa bizlere desteklerini esirgemeyen HDP’li dostlarımızla birlikteyiz, birlikte  olmaya devam edeceğiz”  diyerek HDP’lilerle dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler…                             

Yorum bırakın